Evelina Andréasson

Saffransbullar med vaniljfyllning

Ingredienser deg

50 g rumsvarm jäst

5 dl rumsvarm mjölk

1 g saffran

250 g rumsvarmt smör

2 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

1 ägg

14 dl vetemjöl

1 tsk salt

 

Ingredienser fyllning

250 g rumsvarmt smör

2 dl strösocker

0,5 dl vaniljsocker

 

Gör så här

Innan du börjar med bulldegen så blandar du ihop alla ingredienser till fyllningen.

Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda till jästen har löst upp sig.

Ha sedan i saffran, smör vaniljsocker, strösocker, ägg och hälften utav vetemjölet. Arbeta ihop till en deg, tillsätt salt och mer vetemjöl efter behov.

Knåda länge! Jag knådar minst 15 minuter för hand!

Dela degen på hälften och kavla ut till en rektangel och bred på hälften av fyllningen. Vik sedan degen på mitten. skär den i ca 2 cm breda remsor och tvinna dem, snurra sedan ihop dem till små bullar och lägg på ett bakplåtspapper. Upprepa samma med andra delen av degen.

Låt bullarna jäsa under en bakduk i ca 2-3 timmar beroende på hur varm/ kallt ni har hemma. pensla bullarna med ägg och strö över lite strösocker

Sätt ugnen på 200 grader och grädda bullarna i ca 10 min i mitten utav ugnen.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats