Ingredienser deg
50 g rumsvarm jäst
5 dl rumsvarm mjölk
1 g saffran
250 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 ägg
14 dl vetemjöl
1 tsk salt
Ingredienser fyllning
250 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
0,5 dl vaniljsocker
Gör så här
Innan du börjar med bulldegen så blandar du ihop alla ingredienser till fyllningen.
Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda till jästen har löst upp sig.
Ha sedan i saffran, smör vaniljsocker, strösocker, ägg och hälften utav vetemjölet. Arbeta ihop till en deg, tillsätt salt och mer vetemjöl efter behov.
Knåda länge! Jag knådar minst 15 minuter för hand!
Dela degen på hälften och kavla ut till en rektangel och bred på hälften av fyllningen. Vik sedan degen på mitten. skär den i ca 2 cm breda remsor och tvinna dem, snurra sedan ihop dem till små bullar och lägg på ett bakplåtspapper. Upprepa samma med andra delen av degen.
Låt bullarna jäsa under en bakduk i ca 2-3 timmar beroende på hur varm/ kallt ni har hemma. pensla bullarna med ägg och strö över lite strösocker
Sätt ugnen på 200 grader och grädda bullarna i ca 10 min i mitten utav ugnen.
Åh jag älskar dom där bullarna, helt klart det godaste med julen enligt mig 😀
Håller helt med dig! ❤️